Cum alegi uşile de interior

Cosntruirea unei case presupune parcurgerea unei serii de etape elaborate. Odată ce construcţia a fost finalizată, vei ajunge la stadiul finisajelor interioare, unde trebuie să iei o multitudine de decizii, pentru o durată lungă de timp. Va trebui să alegi  culoarea pereţilor,  modelul gresiei şi al faianţei, obiectele sanitare,  tipul de podea,  corpurile de iluminat,  dar şi modelele de uşi care consideri că s-ar potrivi căminului tău. Imediat ce s-a turnat şapa, se stabilesc golurile de uşi. Aceasta este etapa în care tu deja ştii dimensiunile uşilor şi forma acestora. Toate aceste etape specifice finisajelor  interioare, presupun alegerea materialelor de calitate, dar şi o montare corectă. O echipă de specialişti va şti cel mai bine cum să parcurgă aceste etape, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit de tine. Aproape întotdeauna vor rămâne mici accesorii sau piese de la montaje, astfel că ar fi bine să fii pregătit cu produse de tipul ambalaje biodegradabile, utile pentru a depozita mici balamale, şuruburi, garnituri sau piuliţe. Este posibil să mai ai nevoie de ele.

Alegerea uşilor

Atunci când alegi modelul de uşă interioară, trebuie să ţii cont de mai multe aspecte. În primul rând, uşa trebuie să se potrivescă încăperii, să facă un joc frumos cu podeaua, dar să cadreze şi cu mobilierul. De asemenea, o uşă trebuie să fie sigură şi eficientă.

Va trebui să parcurgi câteva date tehnice, care vor facilita un montaj corect. Pentru a stabili înălţimea unei uşi,  trebuie să ştii că măsurătoarea se face în funcţie de grosimea podelei. Întâi se va monta  podeaua şi ulterior se vor ataşa uşile. Astfel, este foarte importantă grosimea podelei, pentru a putea stabili exact înălţimea uşii.

Atunci când vei alege o uşă de interior, te vei ghida după câteva aspecte. În primul rând, trebuie  să fie foarte bine lucrată, din material masiv şi  de bună calitate. O uşă trebuie să deţină un sistem de închidere sigur şi eficient, frumos finisat. Unul dintre rolurile unei uşi, este acela de a izola termic şi fonic, astfel că şi sistemul de închidere face parte din izolaţie. Dacă uşa nu se va închide bine, chiar dacă uşa este masivă şi bine lucrată, funcţiile de izolaţie  se vor diminua. Modelul de uşă poate fi prevăzut cu un set de rezervă care să cuprindă accesorii de prindere, balamale şi garnituri. Depozitează-le într-un loc sigur într-un recipient din variantele ambalaje biodegradabile, deoarece, în timp,  este posibil să fie nevoie se mici ajustări.

Modele de uşi pentru interior

Când vei alege modelul, este bine să vizionezi cât mai multe. Magazinele de specialitate îţi oferă o gamă foarte largă de modele, în care poţi găsi uşi din lemn masiv ornate cu feţe furnituite, uşi din lemn cu  ochiuri de sticlă mată sau transparentă, uşi doar din sticlă sau,  tot mai des întâlnitele, uşi cu tâmplărie PVC şi geam termopan.

La capitolul forme, poţi alege  clasicele  uşi dreptunghiulare sau  pe cele pătrate, care  sunt construite din două sau mai multe părţi, fixe sau mobile. Iar dacă doreşti o uşă specială, poţi opta pentru  o tâmplărie rotundă, încadrată în arcade.

Culoarea uşii este dată de materialul din care este fabricată. Uşile din lemn  îţi oferă o gamă variată. Poţi alege uşi albe, în nuanţe de nuc, de stejar, uşi gri sau negre. Culoarea o vei alege în funcţie de nuanţa parchetului. O uşă gri  deschis se va potrivi foarte bine  cu un parchet într-o nuanţă mai închisă de gri. Tonurile de vişiniu, maroniu, lemn natur vor cadra  cu un parchet în aceeaşi culoare, variind doar tonurile. Nu este recomandat să realizezi contraste puternice între uşi şi podele, însă tu ştii cel mai bine ce s-ar potrivi tendinţelor tale în materie de amenajări interioare.

În general, tendinţele şi preferinţele  tale vor fi cele care vor stabili  aspectul, forma, design-ul  şi materialul uşilor alese pentru interior, astfel încât să realizezi într-un mod cât  mai plăcut ţie şi familiei tale, trecerea dintre un hol şi o cameră, sau dintre două camere.

 

Lasă un Comentariu...

*