Utilitatea uşilor glisante

Atunci când îţi construieşti o casă sau o renovezi pe cea veche, vei încerca să găseşti cele mai bune soluţii, astfel încât să speculezi fiecare spaţiu, fără a încărca foarte tare casa. În ceea ce priveşte amenajările interioare, te vei documenta şi  vei cere păreri, pentru a te opri  la varianta cea mai bună, potrivită nevoilor şi tendinţelor tale. Trebuie să ştii că alegerea uşilor, a tipului de pardoseală, a mobilierului şi altor elemente interioare, este destul de solicitantă, presupunând multă concentrare din partea ta şi seriozitate din partea echipelor care efectuează montajele. Odată termitată, acestă etapă lasă în urmă certificate de garanţie, piese de rezervă, accesorii, aşa că ar fi bine să te pregăteşti cu un recient în care să le depozitezi pe toate, astfel încât să le ai ai la îndemână dacă vei avea nevoie. Şi varianta cutii pentru torturi îţi poate fi foarte utilă pentru astfel de sarcini.

Uşile glisante

Uşile glisante reprezintă o variată  foarte comodă şi elegantă prin care poţi  separa un spaţiu. Sunt uşi funcţionale, care au  o manevrare uşoară datorată sistemului de role care asigură o mişcare fluidă şi constantă.

Cadrul pe care sunt montate uşile glisante, nu are doar rol estetic, ci are şi sarcina de protecţie termică şi fonică, motiv pentru care acest tip de uşi se potriveşte oricărui  tip de încăpere. Poţi alege uşa glisantă atât pentru dormitoare, cât şi pentru bucătărie şi băi, izolându-le de restul casei.

Uşile glisante au avantajul de a putea fi  proiectate pe orice dimensiune. Va trebui să ţii  cont de ce tip de material se potriveşte cel mai bine fiecărei camere. Este recomandat să eviţi uşile din pal, deoarece va ceda în timp şi va prezenta curbări care  împiedică mişcarea şi suprapunerea foilor de uşă.

Poţi alege uşi glisante fabricate din lemn, sticlă sau diverse tipuri de plăci rezistente. Design-ul şi materialul le vei alege în funcţie de mobilierul  încăperilor şi  de destinaţia dată camerelor

Montajul uşilor glisante.

Sistemele de uşi glisante le vei alege  în funcţie de dimensiunea pe care ar trebui să o acopere şi de scopul în care se montează. Există sistemele  cu rama de rulare montată jos şi ghidare sus, destinate uşilor cu o lăţime de 90-110 cm. De asemenea, poţi achiziţiona şi sisteme cu  rama de rulare montată în partea de sus şi ghidare jos,  destinate  uşilor  cu o  lăţime  mai mare de 110 cm.

Este recomandat să apelezi la o echipă de specialişti pentru montajul sistemelor  sau chiar să soliciţi magazinului de desfacere să-ţi asigure şi acest serviciu. Indiferent cât de priceput ai fi în mânuirea uneltelor, este posibil să faci mici greşeli care să împiedice buna rulare a uşilor. Limitează-te doar la supravegherea lucrării, lasă specialiştii să se ocupe, tu putând doar să te asiguri că rezultatul va fi cel dorit. Dacă acestă modificare a uşilor reprezintă doar o schimbare în casa ta, şi nu o lucrare amplă, roagă meseriaşii să protejeze restul mobilierului şi podeaua, să limiteze cât mai mult spaţiul deranjat. Pentru a-ţi fi uşor să faci curăţenie, asigură-le posibilitatea de a-şi lua pauza de masă rapid, din recipiente de tipul  cutii pentru torturi. Astfel, la final,  veţi degaja mult mai uşor spaţiul.

Uşile glisante de interior reprezintă o variantă foarte practică de amenajare sau de renovare. Asigură  largheţe şi eleganţă spaţiului, oferă posibilităţi multiple de accesorizare, dându-ţi  posibilitatea de a-ţi alege materialele, culorile şi  modelele preferate.

Lasă un Comentariu...

*