Prima impresie contează – cum să ai grijă de exteriorul casei tale

Exteriorul unei case este primul aspect pe care îl văd oaspeții, trecătorii și vecinii, așa că ar fi bine să vă asigurați că locuința dumneavoastră beneficiază de un exterior frumos, îngrijit, atractiv și, de ce nu, și puțin creativ. Sunt foarte multe tipuri de materiale de construcții ieftine și care se aplică ușor, astfel încât să reușiți să oferiți casei dumneavoastră un aspect fermecător chiar și pe parcursul unui singur weekend.

Întâi de toate, evitați dezordinea.

Gazonul aglomerat cu tot felul de statuete, jucăriile copiilor răspândite peste tot, bicicletele, trotinetele și multe altele, invlusiv furtunul și ornamentele pot contribui la un aspect foarte dezordonat. De asemenea, nu utilizați veranda din fața casei ca depozit pentru echipamente sportive sau pentru unelte de grădinărit. Depozitați aceste lucruri într-o magazie, garaj sau pe veranda din spatele casei.

Creați un aspect încântător încă de la intrarea pe poartă folosind o arcadă, un suport pentru plante cățărătoare sau o pergolă.

O astfel de structură poate defini intrarea principală a casei dumneavoastră, în timp ce oferă frumusețe. Nu uitați de accesoriile de iluminat. Pe timp de noapte, aplicele exterioare și chiar și felinarele solare vă vor ajuta să vă deplasați în jurul casei și vor descuraja intrușii. De asemenea, poziționate strategic, luminile de exterior pot scoate în evidență anumite trăsături arhitecturale ale casei sau copacii înfloriți.

La rândul său, o zonă confortabilă de relaxare care îmbie la conversație la sfârșitul unei zile va oferi casei un aspect și mai plăcut și primitor. O bancă sau o masă și câteva scaune așezate în apropiere de intrarea din față a casei dumneavoastră vor fi de mare efect. Acoperiți mobilierul cu perne colorate și rezistente la intemperii.

Este foarte important, și nu doar în termeni de estetică, să reparați eventualele stricăciuni, cum ar fi vopseaua care se cojește, jgheaburile deteriorate, ferestrele crăpate, șindrilele stricate și orice alt aspect care afectează frumusețea casei. Spălați geamurile utilizând un aparat profesional cu aburi și apelați la un spălător cu presiune pentru a face trotuarele și aleile pavate să arate ca noi.

Mai apoi, faceți ca intrarea principală să fie un punct focal cât mai primitor.

O bancă din lemn, un scaun balansoar și câteva plante pe fiecare parte a ușii de la intrare vor arăta foarte bine. În funcție de spațiu, variați dimensiunile plantelor și ale ghivecelor și aranjați recipientele pe mai multe niveluri. Ghivecele de grădină reprezintă modalitatea perfectă de a adăuga o pată de culoare la exteriorul casei, pe orice terasă și chiar pentru a umple spațiile goale din grădină.

Adăugați puțină eleganță și personalitate cu ajutorul unor accesorii de mare efect. Numerele de casă din fier forjat, cutiile poștale, felinarele, lămpile solare și multe altele sunt ieftine și ușor de introdus în aspectul general.

Desigur, foarte mult contează – am putea spune chiar în proporție de 80% – felul în care arată grădina. Prin urmare, asigurați-vă că arborii, arbuștii și tufele sunt tunse, la fel și gazonul. Plantați cât mai frecvent flori de sezon care oferă puțină culoare grădinii.

Creați o fațadă mai prietenoasă instalând obloane. Pe lângă faptul că reprezintă un element decorativ, obloanele funcționale oferă protecție împotriva vremii nefavorabile și un strat de izolație la temperaturi dure. Dacă doriți să adăugați o pată de culoare la exterior, vopsiți obloanele într-o culoare de accent. În cele din urmă, piatra are propriul ei farmec de necontestat, așa că jucați-vă cât mai mult cu pietre de munte, pietre de râu și cărămizi.

 

Lasă un Comentariu...

*