Totul despre ușile metalice

Ușile metalice sunt una dintre cele mai populare alegeri când vine vorba de ușile de la intrare. Materialul din care aceste uși sunt confecționate oferă senzația de siguranță și de protecție și este normal ca oamenii să-și dorească acest aspect despre ușile lor. Totuși, când vine vorba de selecția ușilor este întotdeauna important să vă gândiți foarte bine înainte. Ușile nu sunt o piesă de mobilier pe care să o puteți schimba foarte des sau foarte ușor și de multe ori pot reprezenta chiar o carte de vizită în ceea ce privește locuința dumneavoastră.

În cazul în care tocmai începeți să vă documentați despre aceste uși metalice, acest articol vă va oferi toate informațiile necesare care v-ar putea face să vă hotărâți sau nu asupra acestui model. Acest tip de uși este renumit în special pentru durabilitatea lor în timp, la care se adaugă și faptul că modul în care sunt confecționate ușile metalice contribuie la o izolare mai bună. Atenție totuși, oțelul luat separat nu reprezintă în sine un izolator forte bun. Totuși, în cazul ușilor confecționate din oțel, acestea sunt izolate separat, iar cumpărătorul nu are de ce sa își facă griji în privința acestui aspect. Clasificarea acestor uși metalice s-a făcut din totdeauna în funcție de numărul de ecartament. Acest lucru se calcula în felul următor: pe măsură ce numărul creștea, se subția și oțelul din care era confecționată ușa în cauză

Oțelul nu este singurul material care stă la baza compoziției unei uși metalice. Deși asta este părerea multor oameni – că ușile metalice sunt formate doar din plăci de oțel, acestea mai cuprind și alte elemente. De foarte multe ori, ușile metalice au în compoziția lor și polistiren sau chiar nuclee de poliuretan, acestea fiind ulterior îmbrăcate în învelișuri de oțel. Pentru siguranța dumneavoastră și pentru alegerea unor uși metalice de calitate este recomandat ca alegerea pe care o faceți să respecte anumite standarde. Cel mai benefic pentru dumneavoastră ar fi să achiziționați uși metalice ce dispun de un ecartament de la 16 până la maxim 24. Alegerea unei uși care să fie cuprinsă între aceste standarde vă va asigura o mai bună durabilitate în timp.

În ceea ce privește felul în care ușile metalice arată, de cele mai multe ori, acestea sunt netede și foarte plăcute pentru ochii privitorului. Un plus care contribuie la aceste două aspecte este vopsirea ușilor, mai ales una făcută corespunzător. Multe dintre modelele de uși metalice din prezent dispun de panouri care pot dispuse în două modalități. Prima modalitate de dispunere a panourilor ar putea fi cea de așezare în relief a acestora, iar cea de-a doua poate prezenta panouri îngroșate. Îngroșarea este aleasă de foarte multe ori de clienții care își doresc uși metalice personalizate.

În unele cazuri , puteți dispune și de adăugarea unor elemente și forme de sticlă decorativă, dar și lumini plasate lateral sau transversal. Aceste artificii se fac la cerințele clientului și la disponibilitatea producătorului, însă  se poate afirma despre ele că oferă mult mai multă personalitate casei unde urmează să fie instalate.

Dacă ați auzit de posibilitatea ca ușile metalice să ruginească, aceasta este adevărată. Pentru a se împiedica acest aspect este foarte important să vă asigurați înainte să achiziționați o astfel de ușă că este amorsată și vopsită cu produse de înaltă calitate direct de la producător. Cele mai indicate vopsele pentru astfel de uși sunt fie cele acrilice, fie cele bazate pe ulei, fie cele semi-strălucitoare.

Avantajele ușilor metalice

Înainte să faceți pasul cel mare în achiziționarea unor uși metalice, este foarte important să fiți informați despre avantajele pe care acest tip de uși le aduce.

 • În cazul în care vă doriți să alegeți acest tip de uși pentru o afacere, aflați că ușile metalice sunt unele dintre cele mai versatile uși, deși la prima vedere acest lucru poate nu vă trece prin cap. Ușile metalice pot fi folosite în mai multe feluri. În primul rând, ele reprezintă niște uși perfecte pentru exterior. Acest lucru este datorat faptului că ușile metalice au capacitatea de a suporta foarte bine traficul exterior și alte elemente cu această proveniență. În al doilea rând, deși poate părea greu de crezut, ușile metalice nu sunt destinate exclusiv exteriorului – ele pot fi și niște uși de interior extraordinare. În ceea ce privește folosirea lor în interiorul clădirii, acest lucru este cel mai frecvent întâlnit în cazul instituțiilor dintre care putem aminti școlile, centrele comerciale sau magazinele.
 • Un alt avantaj, tot în cazul alegerii ușilor metalice pentru exterior, este acela al suportării condițiilor meteo. Ușile din lemn sunt predispuse la putrezire, mucegăire sau chiar plesnire, în special dacă întră în contact cu apa în mod frecvent. Din fericire pentru dumneavoastră, nu se poate spune același lucru și despre ușile metalice, acestea fiind mult mai rezistente în fața condițiilor nefavorabile. De asemenea, se mai adaugă și faptul că ușile metalice nu au nevoie de mentenanță, spre deosebire de alte tipuri de uși.
 • Un alt avantaj (dar acesta nu este valabil în cazul tuturor ușilor metalice) este acela că ușile metalice sunt de cele mai multe livrate alături de alte accesorii incluse în pachet. Printre aceste accesorii se numără plasele menită să țină insectele la distanță. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că de cele mai multe ori ușile metalice sunt montate la exterior și este necesară protejarea împotriva țânțarilor sau a altor insecte dăunătoare. Plasele sunt ideale deoarece vă oferă posibilitatea să aerisiți mai rapid și să lăsați lumina să pătrundă în casă, fără a vă supune riscului de a lăsa și insectele să pătrundă în casă.
 • Designul întră și el în categoria avantajelor ușilor metalice. Dezvoltările tehnologice au făcut posibilă crearea unor uși metalice extrem de elegante, disponibile într-o mare varietate de culori și forme, personalizarea lor putând fi efectuată în funcție de cerințele și dorințele cumpărătorilor. Acest lucru este foarte avantajos și pentru bugetul dumneavoastră întrucât puteți simplifica o ușă până ce aceasta va fi în concordanță cu prețul pe care sunteți dispuși să-l plătiți.
 • Fiind alese cel mai adesea pentru exterior, ușile metalice sunt primele care intră în contact cu posibilii hoți. Din fericire, aceste uși au avantajul că pot avea și tocurile din metal, fapt ce împiedică foarte mult hoții să-și exercite aptitudinile.

Dezavantajele ușilor metalice

Ca majoritatea lucrurilor ce ne înconjoară, aceste uși metalice conțin pe lângă avantaje și o serie de dezavantaje pe care este foarte important să le știți înainte de a face o achiziție.

 • Primul dezavantaj ar ține de aspectul exterior. Ușile metalice sunt ușor dințate și sunt predispuse la sărirea vopselei. De asemenea, intrând în contact cu apa, aceste uși sunt o țintă sigură a ruginii, mai ales dacă sunt prezente și zgârieturi. De asemenea, ușile metalice sunt foarte sensibile la schimbările meteo legate de temperatură. Astfel, în timpul zilelor toride de vară, ușa dumneavoastră va fi extrem de fierbinte, iar în timpul zilelor înghețate de iarnă, ușa va deveni incredibil de rece.
 • Un alt dezavantaj cu care s-ar putea să vă confruntați este tot legat de temperaturile extreme. Majoritatea ușilor metalice fie nu sunt izolate deloc, fie sunt izolate forte puțin. Întrucât acestea fac legătura cu exteriorul, ușile vor permite transferul de temperaturi. Acest lucru se refera la obținerea unei călduri insuportabile în timpul verii (căldură ce vine de afară), iar în timpul iernii căldura din casă va fi pierdută prin ușă, iar frigul își va face transferul din exterior spre interior.
 • Dezavantaje s-ar putea să existe și în cazul montării unei uși metalice. Ușile metalice au nevoie de tocuri din oțel pentru a le susține. Din păcate, montarea unui toc din oțel nu poate fi efectuată de o persoană singură și mai ales necalificată. Așadar, dacă achiziționați o ușa din metal, veți fi nevoiți să angajați și pe cineva pentru montaj, acest aspect contribuind și la creșterea cheltuielilor.

Deși ați luat la cunoștință aceste avantaje și dezavantaje, tot trebuie să vă gândiți bine înainte de a face pasul achiziționării. De cele mai multe ori oamenii fac compromisuri în cazul achiziționării unei uși – anume, clienții sunt de acord să fie supuși unei posibilități nefavorabile pentru ei, dar obțin ceea ce vor pe alt plan – poate pe planul estetic.

Câteva sfaturi în alegerea unor uși metalice

 • În cazul în care vă doriți o ușă metalice pentru un apartament dintr-un bloc cu mai mulți vecini pe palier, ușa dumneavoastră trebuie să fie clasată cu cel puțin un grad mediu de securitate. Acest lucru nu este valabil și pentru apartamentele situate la parter, unde gradul de accesibilitate și riscul este mai mare și este indicat să alegeți o ușă cu un grad ridicat de securitate.
 • Interesați-vă de materialele din care sunt confecționate și accesoriile adiacente ușii dumneavoastră. Este recomandat ca butucul sau cilindrul să fie confecționat din oțel sau aliaj de calitate superioară. Acest lucru le va face mai greu de tăiat sau de smuls, un plus de siguranță pentru dumneavoastră.
 • Stați departe de produsele din alamă! Deși probabil sunt mai ieftine decât alte produse, alama este un material care poate ceda foarte ușor la încercări de intrare prin efracție, alama fiind un material destul de moale.
 • Dacă aveți posibilitatea de a alege modalitatea de montaj a ușii, optați întotdeauna pentru montajul cu ciment. Aceasta se referă la umplerea tocurilor cu beton. Modalitatea aceasta de montaj a unei uși metalice va fi foarte benefică împotriva luptei cu încercarea de a se intra în efracție prin intermediul unei răngi.
 • În cazul în care în jurul ușii dumneavoastră există geamuri sau beneficiați de supralumină, pentru siguranța dumneavoastră se recomandă zidirea acestora.
 • Principalele aspecte la care trebuie să fiți atenți în alegerea unei uși metalice de pe piață sunt grosimea tablei din care ușile sunt confecționate, numărul ramforsărilor din interior, forma tocului și compoziția ușii propriu-zise.

 

Lasă un Comentariu...

*